dilluns, 14 de novembre del 2016

SENYALITZACIÓ DE SENDERS

Bona tarda rutaires!

Avui us portem un post pràctic que us serà molt útil sobretot a aquells que us esteu iniciant al muntanyisme i l'excursionisme: la senyalització de senders.

Quan sortim de ruta no és d'estranyar trobar-nos de tant en tant amb unes marques de colors pintades normalment al tronc dels arbres o a les pedres. Es tracta de les senyalitzacions dels camins homologats i aquestes es regeixen per unes normes d'ús de manera que qualsevol senderista que conegui els codis pot entendre el seu significat i seguir el camí sense dificultats. 

A continuació us volem resumir de forma clara els diferents tipus de senyals que us podreu trobar en les diferents rutes que recorreu:

FONT: ENRUTA'T

Senders de Gran Recorregut (GR)

Per als Senders de Gran Recorregut s'utilitza el color vermell. Aquests tenen més de 50 km i  per recórre'l es sol necessitar un parell de dies. 

Senders de Petit Recorregut (PR)

Per als Senders de Petit Recorregut s'utilitza el color groc. Aquests senders solen tenir entre 10km i 50km i es poden fer entre un o dos dies. 

Senders Locals (SL)

Per als Senders Locals s'utilitza el color verd. Aquests camins són els que tene uns distància de menys de 10 km i moltes vegades es tracta de rutes circulars.


SENYALITZACIONS ESPECIALS

Una de les senyalitzacions més característiques és la del Camino de Santiago. Aquesta ruta té la seva propia marca que sol ser una petxina de pelegrí i unes fletxes grogues.


Esperem que us hagi estat útil rutaires!

ENRUTA'T!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada