dimecres, 5 d’octubre del 2016

SALUT I NATURA: ELS BENEFICIS DE FER SENDERISME

Bona tarda rutaires!

Com sabeu aquest blog us parlem de rutes, cims i muntanyes, consells i propostes de tot tipus al voltant de l’activitat física en entorns naturals. I avui us volem parlar del senderisme!

Fer senderisme és una de les millors maneres de mantenir-nos en forma i alhora gaudir de la natura, els paisatges i tots aquells elements d’interès cultural o històric que ens trobem pel camí. A més, és una activitat que podem fer sense necessitat de tenir una gran forma física, i per tant, és més fàcil que puguem compartir-la amb els amics i la família.

Un altre dels avantatges del senderisme és que es tracta d’una afició que podem realitzar a les rodalies de qualsevol dels nostres municipis. Qualsevol lloc on hi hagi natura és un lloc més que apte per fer-hi una sortida de senderisme. I de la mateixa manera, qualsevol distància i dificultat també serà bona, perquè amb el senderisme cadascú és lliure de marcar-se els seus propis objectius.

Per dir-ne alguns exemples, segur que ben a prop de casa (o no massa lluny) hi teniu algun tram de les Vies Verdes, o alguna ruta emmarcada dins la Xarxa d’Itineraris Saludables.

Si parlem de beneficis per a la salut, tampoc ens quedem gens curts! El fet què caminar sigui un exercici aeròbic provoca que activem el nostre cor i el fem més fort, a més que és excel·lent a l'hora de cremar calories i això també ajuda a després sentir-nos a gust amb el nostre cos i veure'ns més guapos i guapes. Sense oblidar és clar que el fet d'estar en contacte amb la natura, respirar aire pur i desconnectar de la rutina, l'estrès i els sorolls de la ciutat ens ajuda a sentir-nos en pau i a tenir una bona salut mental.

Doncs ja ho sabeu, fer senderisme és una activitat realment gratificant i beneficiosa. Busqueu al vostre poble que de ben segur que hi ha algun club de senderisme, apunteu-vos-hi i gaudiu dels entorns de la vostra localitat. Us recomanem també provar el Senderisme Guiat, una modalitat de senderisme en la que aneu acompanyats d'un expert del territori que us acompanya i va explicant les meravelles naturals que us aneu trobant per l'entorn. A més també serà una bona forma de socialitzar, conèixer gent i compartir experiències!

Som-hi?

ENRUTA'T!



FONT: GALERIA D'IMATGES CANVA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada